fbpx

Prezentare Tribuna Consumatorilor 2023

Platforma Tribuna Consumatorilor este o sursă obiectivă
de informare și un spațiu sigur de exprimare pentru
consumatori, instituții și companii. Printr-o comunicare
directă, transparentă, punând accentul pe a răspunde la
întrebările consumatorilor, Tribuna devine un spațiu care
educă, recomandă produse și servicii, si are capacitatea de
orienta atenția consumatorilor către subiecte importante și
relevante, în contextul tendințelor actuale de pe piețe, în
noile contexte legislative și în contextul activităților
întreprinse pentru protecția consumatorilor.

8000 de liceeni vor afla despre obiceiuri sănătoase de a lua gustări. Începe a treia ediție a programului „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”

Filozofia instituției de a sprijini eforturile promovării unei alimentații sănătoase, a educării tinerilor în spiritul acestor obiceiuri benefice pentru sănătatea lor, se află în deplină concordanță cu principiile după care a fost conceput Programul „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”, a cărui organizare o salutăm. ,, ne spune domnul Horia Constantinescu- Președinte ANPC.

Dr. Laura Davidescu, medic specialist în Igienă Școlară, master în Nutriție și Siguranță Alimentară, a declarat: „Recentele întâlniri cu elevii de la cele două licee bucureștene m-au adus față în față cu un număr mare de adolescenți care mănâncă dezordonat, uită să bea apă, confundă gustările cu mesele principale. Însă majoritatea sunt preocupați de starea lor de sănătate și avizi să afle informații despre cum ar trebui să mănânce pentru a arăta și a se simți bine, pentru a face performanță sportivă și intelectuală și pentru a trăi sănătos. Au recepționat cu mare interes informațiile din domeniul nutriției și sper să le utilizeze cât mai mult de-acum încolo.”

București, 21 decembrie 2022 – 5.000 de liceeni din județele Iași, Cluj și Mureș și 3.000 de elevi din liceele din București vor participa la cea de- a treia ediție a programului „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”. În cadrul acestuia, elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a vor învăța să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase, să mănânce conștient și să se bucure de aceste momente, dar și să fie atenți la citirea etichetelor atunci când aleg o gustare.

Programul este derulat de Asociația Sută la Sută Românesc, în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Inspectoratele Școlare Județene Iași, Cluj și Mureș, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) și este susținut de compania Mondelēz International, lider pe piața globală a gustărilor. Ediția a treia se desfășoară în perioada decembrie 2022- iunie 2023.

În cadrul programului, elevii, alături de diriginții și directorii liceelor, participă la o serie de workshop-uri pe teme de nutriție, mâncat conștient, psihologie, organizare, planificare și comunicare, susținute de o echipă de specialiști.

Startul celei de-a treia ediții a fost dat în București. Săptămâna trecută când 270 elevi și 24 cadre didactice de la clasele liceelor A.D.Xenopol și Decebal au învățat despre ce înseamnă să mănânce cu intenție și atenție, savurând momentele și cum să își adapteze obiceiurile alimentare la stilul lor de viață.

,,Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) are ca obiectiv nu doar controlul și supravegherea pieței, ci și educarea și informarea consumatorilor, de orice vârstă, asupra drepturilor pe care le au conform legii, dar și asupra situațiilor concrete cu care se pot confrunta în practică.

În acest context, ANPC este un susținător activ și de tradiție al demersurilor societății civile de educare și conștientizare, în mod deosebit al tinerei generații, astfel încât, în urma acestor campanii sau acțiuni, consumatorul român să devină din ce în ce mai informat, în ceea ce privește produsele sau serviciile pe care dorește să le achiziționeze.

Dana Dobrescu, Manager Corporate & Government Affairs România, în cadrul Mondelēz International: ”Compania noastră oferă gustarea potrivită, la momentul potrivit, fabricată în mod responsabil. Este important să avem un dialog cu adolescenții despre ce înseamnă acest lucru și despre cum pot integra obiceiul de a lua gustări într-un stil de viață sănătos Studiile noastre arată că din ce în ce mai mulți tineri înlocuiesc mesele principale cu gustări, astfel că snackurile contribuie din ce în ce mai mult la sănătatea și starea de bine a oamenilor”.

În cadrul primelor două ediții, derulate în perioada 2020 – 2022, 5688 de elevi alături de 199 de cadre didactice din 30 de licee din București și județele Sibiu, Alba și Brașov au participat la workshop-uri și la întâlniri online și au aflat despre mâncatul conștient și obiceiul de a lua gustări mai sănătoase.
Echipa proiectuluieste formată din Lidia Feher, coordonator proiect, Lidia Bădilă, coordonator regional al programului, Dana Dobrescu, Manager Corporate & Government Affairs România, Mondelēz International și mentor în domeniul Mindful snacking, Florentina Baloș-Cioropină, ambasadorul proiectului din partea Asociației Sută la Sută Românesc, inspectori ANPC, Dr. Laura Davidescu, medic specialist în Igienă Școlară, master în Nutriție și Siguranță Alimentară și consilier Metabolic Balance, Mădălina Preda, Professional Organizer | Chronic Disorganization Specialist® CVOP™️ | Time Management and Productivity Specialist | Speaker, Iulia Avădănii, psiholog, dezvoltare personală pentru tineri, Anca Ghinea- creator, Cosmin Natanticu și Jean Gavril, guest stars, Liviana Tane, scriitor, editor, consultant scriere creativă.

Despre Asociația Sută la Sută Românesc
Asociația Sută la Sută Românesc sprijină valorile și cultura românească și recunoaște rolul tinerilor în acea societate complet dezirabilă. Asociația Sută la Sută Românesc are convingerea că este important ca tinerii să fie expuși în mod consecvent la conținut educațional de înaltă calitate, conturat cu grijă și respect față de tânăra generație, considerând în același timp că această convingere creează responsabilitate și angajament. În acest context, își propune să dezvolte și să creeze proiecte relevante pentru tânăra generație.

Pentru mai multe despre proiect și despre întreaga echipă de implementare accesați:

• https://mindfulsnacking.ro
• https://www.instagram.com/gusta_cu_atentie/
• https://www.facebook.com/gustacuatentie

RAPORT FINAL – JUDEȚELE SIBIU, ALBA, BRAȘOV

Ca urmare a încheierii unor acorduri de parteneriat cu  Inspectoratele Școlare din județele Sibiu, Brașov și Alba, 25 de licee, din cele 3 județe, au participat la programul Gustă cu atenție. Bucură-te de moment, care face parte dintr-o campanie națională de conștientizare, organizată în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC și susținută de Mondelez România.

Gustă cu atenție. Bucură-te de moment  este un program despre mâncatul conștient, dedicat adolescenților. Obiectivul principal este îmbunătățirea modului în care adolescenții din clasele a IX- a, a X-a și a XI-a iau gustările, ajutând la construirea unei relații mai sănătoase cu mâncarea. Aceștia învață să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase, să mănânce conștient, dar și să fie atenți la citirea etichetelor atunci când aleg o gustare.

Cu ajutorul mentorilor implicați – nutriționistul Raluca Gaidarji, psihologul Mihai Copăceanu și expertul în planificarea timpului, Mădălina Preda, adolescenții au învățat să-și controleze frustrările fără să apeleze la mâncare și să fie mai atenți la ce și la cât consumă. Au descoperit ce înseamnă o gustare nutritivă, cum să ia o gustare și au fost îndemnați să apeleze la “ceva bun”,  în cunoștință de cauză. 

În cadrul proiectului, 5121 de elevi,  alături de 178 de cadre didactice din cele 25 de licee din județele Sibiu, Brașov și Alba, au participat la workshop-uri și la întâlniri online. La finalul programului, a avut loc o competiție cu premii, în cadrul căreia elevii au fost invitați să creeze, individual, un tablou vizual, pornind de la mesajele cheie ale campaniei și au învățat cum să își țină un jurnal personal, prin tehnica „bullet journalling”.

Mondelez România a oferit câștigătorilor 75 de premii, constând în brățări fitness de ultimă generație, care să îi sprijine pe adolescenți în eforturile lor de a avea un mod de viață mai activ și mai sănătos.

Prima întâlnire din cadrul proiectului, la care au participat directorii/ consilierii educativi din cele 25 de licee selectate, a avut loc joi, 24.03.2022,  pe platforma Zoom. A fost vorba despre o sesiune de informare referitoare la programul Gustă cu atenție. Bucură-te de moment.

Florentina Baloș, ambasadorul Asociației Sută la Sută Românesc, ne-a explicat că,  Gustă cu atenție. Bucură-te de moment este un program despre mâncatul conștient, dedicat adolescenților, al cărui obiectiv principal este îmbunătățirea modului în care tinerii iau gustările. Am discutat despre modul în care a fost implementat în capitală  acest proiect educațional, adresat claselor a IX- a, a X-a și a XI-a, despre cum i-a învățat pe tineri să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase, să mănânce conștient, dar și să fie atenți la citirea etichetelor atunci când aleg o gustare.

Dana Dobrescu, reprezentantul Mondelez România, sponsor și susținător al campaniei la nivel național, ne-a vorbit despre nevoia de a introduce ore de educație pentru sănătate în școlile din România, despre “mindful snacking” la adolescenți dar și despre importanța mentorilor invitați să ia parte la acest program, care le vor oferi elevilor din cele 25 de licee suport psihologic, consiliere nutrițională și sfaturi privind planificarea timpului.  

Raluca Gaidarji, consilier nutritionist, a adus în atenția participanților faptul că o nutriție corectă ajută la prevenirea bolilor, îmbunătățește calitatea vieții și joacă un rol extrem de important în combaterea bolilor cronice precum obezitatea, anorexia sau alte boli grave. 

 Psihologul Iulia Avădănii a abordat o problemă cu care adolescenții se confruntă în mod frecvent. Aceștia încearcă să-și controleze frustrările prin mâncare, de cele mai multe ori nefiind atenți la ce și cât consumă. De aceea, au nevoie să învețe ce înseamnă o gustare nutritivă, cum o gustare și să apeleze la <ceva bun> în cunoștință de cauză. 

Mădălina Preda, expert în planificare, a adus în discuție problematica productivităţii personale.

Ulterior, elevii au participat la 4 workshop-uri online:

  • Vineri, 01.04.2022, ora 13:00 (Psiholog Mihai Copăceanu)
  • Vineri, 08.04.2022, ora 13:00 (Mădălina Preda, expert planificare)
  • Vineri, 15.04.2022, ora 13:00 (Raluca Gaidarji, nutriționist)
  • Marți, 07.06.2022, ora 13:00 (Sesiune încheiere/ premiere)

Elevii au participat la workshop-uri, în funcție de situația din fiecare liceu, prin trei modalități diferite:

  1. Prin participarea de la clasă, împreună cu dirigintele sau un profesor îndrumător, în cazul liceelor care au echipament online și pot face modificări în orarul copiilor, în așa fel încât să poată intra toți la ora stabilită.
  2. Câte 5 reprezentanți din fiecare clasă participantă, care au intrat dintr-o singură sală de clasă/ laborator informatică. Prin rotație, au intrat în fiecare săptămână alți elevi, care au transmis colegilor informațiile livrate de fiecare mentor în parte și sarcinile stabilite.
  3. Elevii au primit link de conectare pe Zoom și s-au conectat individual de pe telefoanele/ tabletele/ laptopurile proprii. Această variantă s-a aplicat mai ales în situațiile în care elevii se află în afara programului școlar sau în practică. 

La workshop-ul de vineri, 01 aprilie, au discutat cu elevii, Dana Dobrescu și psihologul Mihai Copăceanu.

 

Adolescenții au aflat că, cu cât ești mai atent la ce mânânci, cu atât maximizezi experiența însă, pentru asta, avem nevoie de concentrare, focus, de simțuri alerte, de lipsă de distracții, de mâncat în mod conștient. Au învățat că, alimentele le consumăm pentru a acoperi două nevoi:

 

  • Pentru sănătate – alimente care ne asigură nutrienții, vitaminele, mineralele, de care corpul nostru are nevoie (legume, fructe, lactate, proteine din carne, oua etc). Are un rol semnificativ pentru sănătatea noastră și starea noastră de bine, nu doar fizic, ci și mental. Mâncarea influențează în mod direct starea noastră de spirit (ex secreția de serotonină și dopamină).
  • Pentru răsfăț, pentru a ne simți bine  (food for fun). Floricelele, ciocolata, nachos fac parte din categoria mâncării hedonice, care ne aduce bucurie în suflet, mâncarea de plăcere.

 

Folosind două tehnici simple, elevii au înțeles că pot deține controlul asupra acestor momente.

 

  1. Întâi să se ocupe de partea nutrițională, și apoi de cea for fun. Măncăm desert după ce mâncăm ceva consistent. Nu mâncăm fun foods de foame – pentru că vom pierde ușor controlul și vom mânca mai mult decât e cazul, iar nevoile nutriționale ale corpului nostru nu sunt atinse.
  2. Să maximizeze experiența.Avem o experiență mai plăcută când mâncăm conștient, cu intenție și atenție, fără să facem altceva. Nu mai simțim nevoia să mâncăm atât de mult și savurăm mai mult momentul. 

 

Iar pentru a aplica aceste două tehnici, mentorii le-au explicat că au nevoie de trei lucruri esențiale:

 

  • Să fie hotărâți că vor să mâncăm cu atenție, conștient.
  • Să își propună să facă ceva pentru asta.
  • Să înceapă să pună în practică.

 

La următorul workshop, am avut-o alături de noi pe Mădălina Preda, expert în planificarea timpului, care le-a propus adolescenților o serie de soluţii  în ceea ce priveşte managementul timpului, rezolvarea problemelor și organizarea eficientă a propriului program. Într-un mod interactiv și atractiv, aceștia au învățat să realizeze ceea ce își propun mai repede și cu mai puțin efort.

Workshopul de nutriție a fost, de ademenea, interactiv și pe înțelesul adolescenților. Raluca Gaidarji i-a invitat să creeze, individual, un tablou vizual, pornind de la mesajele cheie ale campaniei și au învățat cum să își țină un jurnal personal, prin tehnica „bullet journalling”. Adolescenții au înțeles că își pot permite și momente de răsfăț, deoarece, de regulă, ne dorim mai tare ceea ce ne restricționăm sau ne interzicem. Cu cât ne tăiem mai multe alimente, cu atât ni le dorim mai mult. Tăiatul, eliminatul nu ne rezolvă problemele. Rezolvăm problema când deținem controlului și luăm decizii conștiente, asumat. De asemenea a fost adus în discuție conceptual de food for fun pizza, prăjituri, chipsuri, biscuiți, ciocolată. Elevii au înțeles că e important să știe de ce și cum să facem alegerea și să integreze aceste momente în mod echilibrat, într-un stil de viață sănătos.

 

La ultima întâlnire pe Zoom, s-au tras concluziile și au fost anunțați câștigătorii celor 75 de brățări fitness. Atât elevii, cât și profesorii, au postat pe rețelele sociale testimoniale și au făcut postări de tip story, însoțite de #gusta_cu_atenție, prin intermediul cărora au povestit despre noțiunile noi învățate. De asemenea, ne-au trimis zeci de mesaje de mulțumire.

Aparițiile în mass – media au confirmat impactul proiectului Gustă cu atenție. Bucură-te de moment.

Din întâlnirile cu elevii a reieșit o nevoie reală de a avea ore de educație pentru sănătate în școlile din România și de a extinde programul nostru în cât mai multe școli din cât mai multe județe.

Peste 5.000 de liceeni din județele Sibiu, Alba și Brașov au participat la cea de-a doua ediție a programului „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”

Elevii din 25 de licee din județele Sibiu, Alba și Brașov au participat la cea de-a doua ediție a programului educațional „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”, lansat de Asociația Sută la Sută Românesc. Obiectivul principal al programului este îmbunătățirea modului în care tinerii iau gustările, ajutând la construirea unei relații mai sănătoase cu mâncarea.

Programul este dedicat mâncatului conștient, cu intenție și cu atenție și se derulează în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Inspectoratele Școlare Județene Sibiu, Alba și Brașov, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) și este susținut de compania Mondelēz România, lider pe piața globală a gustărilor.

Programul „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” este adresat claselor a IX-a, a X-a și a XI-a, pentru a-i învăța pe tineri să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase, să mănânce conștient, dar și să fie atenți la citirea etichetelor atunci când aleg o gustare.

„Mă bucur că am avut ocazia să îi întâlnesc pe acești adolescenți care au participat cu bucurie și entuziasm la activitățile propuse în cadrul programului și au realizat moodboard-uri creative, care reflectă mesajele – cheie ale campaniei. Au înțeles că pot avea o relație sănătoasă cu mâncarea și pot, în același timp, să simtă bucurie atunci când mănâncă”, a spus Lidia Bădilă, coordonator regional al programului.

Dana Dobrescu, manager comunicare Mondelēz România și mentor în domeniul Mindful snacking, Florentina Baloș-Cioropină, ambasador Sută la Sută Românesc, Diana Nistor reprezentant ANPC și Cosmin Natanticu, guest star, au organizat, în cadrul proiectului, workshop-uri și întâlniri cu elevii din cele 25 de licee.

Alice în țara Minunilor, o versiune nouă și sclipitoare la Teatrul Ion Dacian.

Pe 18 decembrie 2021 va avea loc, la Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian, premiera spectacolului “Alice în Țara Minunilor”. Povestea scrisă de Lewis Carroll în 1865 cunoaște acum o nouă punere în scenă, proaspătă și plină de dinamism. Bagheta magică a regizorului și coregrafului italian Damiano Bisozzi dirijează și transformă actorii în personajele de basm pe care le cunoaștem din copilărie.

Damiano Bisozzi este un dansator și coregraf care a lucrat pentru televiziune, teatru și film. A participat în spectacole de dans și operă din întreaga lume și este profesor și uneori jurat la diferite festivaluri internaționale de dans.

Muzica, scrisă special pentru acest spectacol, este reinterpretată în mod inedit chiar de compozitorii Diego Mecchi și Gaspare Bartelloni. Ea dă viață poveștii clasice și oferă personajelor un fundal sonor pe care își țes, în pași de dans, partitura. Diego Mecchi se descrie ca fiind compozitor, cântăreț și scriitor și afirmă că iubește artele în toate formele lor. Echipa de italieni aflată la cârma spectacolului promite o experiență de neuitat publicului spectactor.

Gândit atât pentru copii, cât și pentru adulți, spectacolul propune publicului de azi o interpretare clasică a celebrei piese englezești. Elevele de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali dau naștere personajelor cu un aplomb și o grație unică, transpunând spectactorii în atmosfera stranie și fermecată în care are loc povestea lui Alice. “Alice în Țara Minunilor” e imaginat ca un spațiu conceptual, la granița dintre lumi tangibile și virtuale, transformând astfel scena teatrului într-un teren de joacă al viitorului.

În rolurile principale dansează Andreea Bârzescu (Alice), Sabina Ioniță (Iepurele alb), Marian Chirazi (Pălărierul), Vlad Tențu (Iepurele de Martie), Eugenia Stoian (Regina).

Spectacolul celebrează sinergia simțurilor, prin îmbinarea muzicii, comunicării și tehologiei și este intenționat să fie o experiență tridimensională, la confluența mai multor discipline artistice. În societatea noastră în plină schimbare, noua montare a piesei clasice este un spectacol curajos și plin de strălucire, care îmbină muzica, dansul și tehnologia în cel mai armonios mod posibil. Unește cu blândețe offline-ul cu online-ul, într-un proiect ancorat conștient în realitatea zilelor noastre.

Spectacolul este unic și pentru că reprezintă și un model de colaborare între artiști români și străini și Asociația Sută la Sută Românesc, care legitimează antreprenorii români să susțină arta.

 

Echipa spectacolului:

Coregrafia și regia: Damiano Bisozzi

Asistent coregraf: Levente Szasz

Asistent regie: Sorina Raluca Micșunescu

Scenografia: Marta Ioana Sersescu

Muzica: Gaspare Bartelloni și Diego Mecchi

Aranjament muzical: Howl Jordan și Matteo Teani

Orchestrație: Gaspare Bartelloni

Producător: Corina Ștefan

Coordonator proiect: Iolanda Petrescu

 

Bilete la: https://www.ticketstore.ro/ro/bilete/2365/alice-in-tara-minunilor-teatrul-naional-de-operet-i-musical-ion-dacian-bucuresti-18-decembrie-2021

 

Detalii despre spectacol: https://www.opereta.ro/spectacole/alice-in-tara-minunilor/

 
 
Eticheta reprezintă o sursă foarte importantă de informații pentru asigurarea calității produselor și determinarea responsabilității referitor la calitate. Astfel, elevii au deprins informații esențiale despre ce trebuie să urmărească pe etichetă referitor la compoziție, rețetă, lista de ingrediente a unui produs, cu accent pe identificarea alergenilor”, a declarat Diana Nistor, consilier ANPC.

Cu ajutorul mentorilor implicați – nutriționistul Raluca Gaidarji, psihologul Mihai Copăceanu și expertul în planificarea timpului, Mădălina Preda, adolescenții au învățat să-și gestioneze emoțiile fără să apeleze la mâncare și să fie mai atenți la ce și cât consumă. Au descoperit ce înseamnă o gustare nutritivă, cum să ia o gustare și au fost îndemnați să apeleze la ceva bun” în cunoștință de cauză.

În cadrul programului, 5.121 de elevi alături de 178 de cadre didactice din cele 25 de licee din județele Sibiu, Alba și Brașov au participat la workshop-uri și la întâlniri online. La finalul programului, a avut loc o competiție cu premii, în cadrul căreia elevii au fost invitați să creeze, individual, un tablou vizual, pornind de la mesajele cheie ale campaniei și au învățat cum să își țină un jurnal personal, prin tehnica „bullet journaling”.

Mondelez România a oferit câștigătorilor 75 de premii, constând în brățări fitness, care să îi sprijine pe adolescenți în eforturile lor de a avea un mod de viață mai activ și mai sănătos.

Prima ediție a programului „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” s-a derulat în perioada decembrie 2020 – aprilie 2021, în parteneriat cu 5 licee din București. „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” este gândit strict din perspectivă educațională și nu are în vedere promovarea vreunui brand sau a unei categorii anume de produse, discuția purtându-se la modul general, despre gustări. Programul nu presupune nicio contribuție financiară din partea școlilor partenere.

 

Despre Asociația Sută la Sută Românesc

Asociația Sută la Sută Românesc sprijină valorile și cultura românească și recunoaște rolul tinerilor în acea societate complet dezirabilă. Asociația Sută la Sută Românesc are convingerea că este important ca tinerii să fie expuși în mod consecvent la conținut educațional de înaltă calitate, conturat cu grijă și respect față de tânăra generație, considerând în același timp că această convingere creează responsabilitate și angajament. În acest context, își propune să dezvolte și să creeze proiecte impactante și relevante pentru tânăra generație.

 

Pentru mai multe despre proiect și despre întreaga echipă de implementare accesați:

 

Igiena este importantă. Acțiune în comunele Vama Buzăului și Vasilați

La deschiderea acestui an școlar în plină pandemie COVID-19 suntem bucuroși să vă anunțăm că noi, Asociația Sută la Sută Românesc, cu sprijinul FILDAS TRADING SRL, am oferit școlilor din comuna Vama Buzăului și comuna Vasilați dezinfectanți, geluri și loțiuni pentru igienizat, absolut gratuit.

În actualul context pandemic, în care școlile depun toate eforturile pentru asigurarea condițiilor igienico-sanitare, pentru ca elevii și personalul didactic să își desfășoare activitatea în siguranță, Asociația ”Sută la Sută românesc”, cu sprijinul FILDAS TRADING SRL am oferit elevilor de la școlile din comuna Vama Buzăului și comuna Vasilați, la începerea școlii, în data de 13, respectiv 14 septembrie 2021: gel dezinfectant 530 bucăți, gel igienizant 1.434 bucăți, loțiune igienizantă 5.058 bucăți, gel antibacterian 200 bucăți, cloramină Tx100 cpr. 10 bucăți, cloramină T-Sin 500 mg x 50 cpr. 10 bucăți.

Igiena NU este opțională pentru că sănătatea este esențială. Cu atât mai mult în contextul pandemiei de Coronavirus (COVID-19) – materialele de igienizare și dezinfectare sunt necesare copiilor și personalului didactic pentru siguranța acțiunilor. Trebuie acordată o atenție specială condițiilor igienico-sanitare din unitățile de învățământ, respectarea normelor de igienă corespunzătoare, dezinfectarea sălilor de clasă cu produse profesionale de cea mai bună calitate.

Limitarea expunerii copiilor la virusul COVID-19 și asigurarea că școala este un spațiu sigur este cea mai mare prioritate. Toată lumea are dreptul la o educație de calitate și susținem proiectele de implicare în comunitate.

Această acțiune a fost posibilă prin grija autorităților locale.

Mulțumim celor care au fost cu noi și s-au implicat în acest proiect minunat!

 

 

#COVID19 #pandemie #igiena #sigurantasanitara #educație #scoalaînpandemie

Spectacolul Brainstorm o “piesă pentru fapte bune”

“Brainstorm” este o dramă îmbinată cu comedie, combinația perfectă și o piesă savuroasă făcând o paralelă aproape de adevăr în care actorii surprind viața adolescentină din zilele noastre.

Spectacolul a fost organizat de @Victory of Art în regia lui @Petru Georoiu, concurent @Xfactor Romania, și a @Julietei Georoiu, fondatoarea școlii de actorie @Victory of Art, care s-a desfășurat pe data de 22 septembrie 2021, ora 19:00 la Sala Rapsodia.

Un spectacol cu și despre adolescenți, Brainstorm a fost o piesă de teatru pentru fapte bune, deoarece încasările obținute de pe bilete au ajuns la Anghel Mihail David Stelian, un puști de doar 18 ani care în acest moment luptă cu leucemie acută limfoblastică T, o afecțiune hematologică severă pentru care, Doamne ajută, există tratament.

Teatrul este o altfel de #terapie.

#împreunăpentruStelian

 

Donează o sumă contul curent deschis în 𝐄𝐔𝐑 este 𝐑𝐎𝟓𝟑𝐁𝐀𝐂𝐗𝟎𝟎𝟎𝟎𝟎𝟎𝟐𝟐𝟎𝟔𝟓𝟐𝟓𝟎𝟎𝟐.

Codul IBAN pentru contul curent deschis în 𝐑𝐎𝐍 la UniCredit Bank este 𝐑𝐎𝟏𝟎𝐁𝐀𝐂𝐗𝟎𝟎𝟎𝟎𝟎𝟎𝟐𝟐𝟎𝟔𝟓𝟐𝟓𝟎𝟎𝟎.

Prin Revolut, contul este RO74 BREL 0005 5105 8019 0100.

Donează 𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐮𝐦𝐚̆ la alegerea ta.

Împreună putem să-i oferim speranță lui Stelian. Are nevoie să știe că nu luptă singur și că pe lume există mulți oameni buni care îi sunt alături.

 

#teatru #brainstorm #victoryofart #terapieprinteatru #COVID19 #pandemie #faptebune #teatrupentrufaptebune #împreunăpentruStelian  #donație

The Winners, o nouă trupă pop, se lansează în România

Se lansează o nouă trupă pop formată din 4 tineri, care iubesc muzica și visează să ajungă pe marile scene ale lumii. Membrii trupei The Winners sunt: Anca  (17 ani), Mario (16 ani), Ștefania (16 ani) și Alex (16 ani). Cei 4 membri ai trupei participă la ateliere intensive de muzică care îi ajută să se dezvolte și să își înceapă cariera muzicală. Trupa este o producție Romeo și Julieta by Romeo Dediu (chitarist Holograf).

„Îmi place entuziasmul lor și mă regăsesc pe mine acum mulți ani. Sunt încântat să pot lucra cu ei și să îi văd cum cresc pe zi ce trece și învață tot mai repede. Îmi doresc să ajungă tot mai sus în lumea muzicală, iar eu îi voi sprijini și îi voi învăța cât pot de mult pentru ca ei să își atingă visul”, a declarat Romeo Dediu, chitarist Holograf.

Pe lângă muzică, cei 4 tineri au constant ateliere intensive de actorie, dans, pentru ca aceștia să fie pregătiți pentru o carieră în lumea muzicii.

Parte a proiectului The Winners este și Victory of Art, școala de actorie creată de profesorul Julieta Georoiu.

La Victory of Art ne place să descoperim și să construim talente. Muzica, dansul și actoria reprezintă elemente importante în dezvoltarea oricărui muzician de succes. Proiectul The Winners ne bucură și ne determină să construim în continuare voci care vor încânta sufletele oamenilor”, spune Julieta Georoiu.

The Winners a scos primul videoclip al piesei „Vieți Schimbate”, în care aceștia cântă despre reușitele din spatele unei perioade mai dificile. Nimic nu îi oprește să devină ceea ce ei își propun. Trupa va avea încă două clipuri pe care sunt încântați să le arate lumii.

Proiectul este sprijinit de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Asociația Ferentari, Trupa PLAYHOOD, Asociația Holograf și Victory of Art.

“Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” – un program despre mâncatul conștient, dedicat adolescenților

Asociația Sută la Sută Românesc a lansat, în parteneriat cu 5 licee din București, programul dedicat mâncatului conștient, cu intenție și cu atenție, sub numele “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”. Programul educațional este desfășurat în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC și este susținut de compania Mondelēz International, lider pe piața globală a gustărilo

Tendințele identificate la nivel global, conform raportului anual State of Snacking™, arată că tot mai mulți tineri preferă gustările în locul meselor consistente, fiind, de asemenea, preocupați de controlul porțiilor.

Obiectivul principal al programului “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” este îmbunătățirea modului în care tinerii iau gustările, ajutând la construirea unei relații mai sănătoase cu mâncarea.

Acest program vine ca o completare a acțiunilor pe care ANPC le-a dezvoltat și implementat în ultima perioadă. Ca mamă, îmi doresc ca cei doi copii să învețe într-un mod cât mai atractiv și cât mai corect despre alimentația echilibrată și despre cum pot lua gustări în mod conștient. Pe lângă workshop-ul dedicat citirii corecte a etichetelor produselor, mă voi alătura elevilor de liceu și  voi ține jurnalul de mâncat conștient”, a declarat Valentina Veronica Mitran-Piticu, Vicepreședinte ANPC.

Am conturat acest program educațional adresat, cu precădere, claselor a X-a și a XI-a. Credem că prin acest program, putem să le arătăm tinerilor cum să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase, să mănânce conștient, răspunzând nu doar la întrebarea: ce mănânc, dar și la întrebările cum și de ce mănânc și, de asemenea, să fie atenți la citirea etichetelor când aleg o gustare”, a declarat Lidia Feher, Project Lead al proiectului.

Conținutul adresat elevilor este dezvoltat în parteneriat cu Dr. Laura Davidescu, medic specialist cu competențe în Nutriție și consilier Metabolic Balance: “Adolescenții adesea încearcă să-și controleze frustrările prin mâncare, de cele mai multe ori nefiind atenți la ce și cât consumă. Cred că e momentul ca ei să descopere ce înseamnă o gustare nutritivă, cum să ia o gustare și să apeleze la <ceva bun> în cunoștință de cauză. Mi-ar plăcea ca în urma acestei campanii mulți dintre ei să devină consumatori avizați, ba chiar să-și descopere o latură gourmet.”

Programului i s-a alăturat și Cosmin Natanticu, un actor remarcabil, care îi va mobiliza pe adolescenți cu optimismul său recunoscut. Cosmin Natanticu a decis să își aducă toate calitățile în sprijinul campaniei „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” pentru a atrage atenția asupra mâncatului conștient și a necesității de informare și educare a tinerilor.

Pe site-ul și pe paginile de social media ale proiectului, vor fi publicate o serie de sfaturi ale storyteller-ului creativ Anca Ghinea, iar strategistul Florentina Baloș, ambasador al campaniei, a inițiat un jurnal al gustărilor care să îi inspire pe tineri să își construiască momente…cu gust.

În cadrul programului, elevii alături de diriginții și directorii celor 5 licee au participat la workshop-uri și la întâlniri online susținute de dr. Laura Davidescu, de Florentina Baloș și de Cosmin Natanticu, care le-au explicat elevilor importanța gustărilor, și de psihologul Iulia Avădănii care a vorbit despre emoțiile care stau la bază atunci când alegem gustările. Pentru a completa informațiile cu rol educațional, reprezentanții ANPC vor susține un workshop cu elevii despre etichetele produselor, rolul acestora și cum se pot interpreta principalele informații înscrise pe ambalaje. La finalul programului, va avea loc o competiție cu 50 de premii (câte 10 pentru fiecare liceu participant), în cadrul căreia elevii vor fi invitați să creeze, individual, un tablou vizual, pornind de la mesajele cheie ale campaniei. De asemenea, 10 dintre participanții în program vor învăța de la Mădălina Preda, Consultant în organizare și planificare, cum să își țină un jurnal personal, prin tehnica „bullet journalling”, care îi va ajuta în dezvoltarea lor personală și vor beneficia de sesiuni de mentorship din partea angajaților companiei Mondelēz International.

Programul “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” se derulează în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, este gândit strict din perspectivă educațională și nu are în vedere promovarea vreunui brand sau a unei categorii anume de produse, fiind un program educativ despre obiceiul de a lua gustări.

Despre Asociația Sută la Sută Românesc

Asociația Sută la Sută Românesc sprijină valorile și cultura românească și recunoaște rolul tinerilor în acea societate complet dezirabilă. Asociația Sută la Sută Românesc are convingerea că este important ca tinerii să fie expuși în mod consecvent la conținut educațional de înaltă calitate, conturat cu grijă și respect față de tânăra generație, considerând în același timp că această convingere creează responsabilitate și angajament. În acest context, își propune să dezvolte și să creeze proiecte impactante și relevante pentru tânăra generație.

Pentru mai multe despre program și despre întreaga echipă de implementare accesați:

Mulțumim România TV!

Text scris de Cristina Elena Radu- textier junior voluntar

Din primăvara asta, alergăm în campusul UASMV!

Prima ediție a Crosului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară a fost un succes care promite

de Roxana Melnicu

A trecut o săptămână de când am alergat la crosul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (UASMV) și abia aștept să mă reîntorc acolo pentru o alergare prin cel mai frumos campus universitar din țară, compus în proporție covârșitoare din grădini care în vremea primăverii colorează atmosfera, dar mai ales o parfumează cu arome de neuitat! O grădină botanică cu parc dendrologic și rozariu, o vie, câteva livezi experimentale și numeroase alte suprize vegetale străbătute de alei largi asfaltate te invită să alergi în cele mai urbane condiții, dar și în cea mai naturală atmosferă pe care o poți găsi în București. O experiență de aur pentru citadinul obișnuit cu stresul la orice pas.

 

Cu siguranță o să țin minte data de 2 aprilie, când am participat la prima ediție a Crosului UASMV o competiție inedită de atletism, care s-a bucurat de o atmosferă plină de tinerețe și entuziasm!

Crosul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) este o competiție dedicată studenților, precum și tuturor iubitorilor de mișcare. Evenimentul a fost organizat sub egida Federației Române de Atletism, în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal București, având-o ca ambasador pe campioana noastră olimpică, Gabriela Szabo, cea mai bună atletă a lumii în 1999. ”A fost o onoare să reprezint Crosul USAMV din 2 aprilie 2022 și să susțin dezvoltarea sportului școlar și universitar. Îmi doresc să îl creștem într-o competiție națională școlară și universitară și de ce nu internațională!” a mărturisit ea după competiție.

Fapte bune de sărbători. Moș Crăciun și „ajutoarele lui”

“Copilăria este lumea miracolului și a magiei. Copilăria se termină în momentul în care lucrurile încetează să mai fie uluitoare. Atunci cînd lumea îți dă senzație de deja vu, cînd ești rodat de existență, devii adult. “

Crăciunul înseamnă dragoste, bunătate, dorința de a dărui și de a fii mai bun și șansa de a fi noi înșine. Este perioada magică a anului în care fericirea și bucuria vin din lucruri mici. Prin toată agitația și pregătirile de sărbători să nu uităm să ne aducem aminte, în primul rând, despre cum putem dărui celor nevoiași un strop de bucurie de Crăciun.

Pentru unii copiii, care provin din familii defavorizate, iar părinții lor nu au posibilitatea să le ofere micuților o masă bogată sau jucăria pe care și-o doresc foarte mult, anul acesta Moșul a aflat de la ajutoarele lui și nu i-a mai ocolit.

Știm că Moș Crăciun îi răsplătește pe cei mai cuminți și buni copii, și cum de Crăciun nu suntem singuri, Asociația Sută la Sută Românesc împreună cu Fundația “Unu și Unu”, au fost ajutoarele Moșului pentru o familie din sectorul 1.

Orice faptă bună aduce zâmbet, bucurie și amintiri pentru o viață. Să facem împreună fapte bune făcătoare de amintiri.

Nu trebuie să îți propui să schimbi lumea, dar poți aduce puțină bucurie celor care nu o primesc decât foarte rar. Dacă vrei să faci fericit un copil, un bunic, un om- hai la noi!

Mulțumim România TV!

Text scris de Cristina Elena Radu- textier junior voluntar

Gustă cu atenție. Bucură-te de moment

Asociația Sută la Sută Românesc lansează în parteneriat cu 5 licee din București, programul dedicat mâncatului conștient, cu intenție și cu atenție, sub numele “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”, în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și susținut de compania Mondelēz  International, lider pe piața globală a gustărilor.

Asociația Sută la Sută Românesc sprijină valorile și cultura românească și recunoaște rolul tinerilor în acea societate complet dezirabilă. Asociația Sută la Sută Românesc are convingerea că este important ca tinerii să fie expuși în mod consecvent la conținut educațional de înaltă calitate, conturat cu grijă și respect față de tânăra generație, considerând în același timp că această convingere creează responsabilitate și angajament. În acest context, își propune să dezvolte și să creeze proiecte impactante și relevante pentru tânăra generație.

Astfel, tendințele identificate la nivel global, arată că tot mai mulți tineri preferă gustările în locul meselor consistente, fiind de asemenea preocupați de controlul porțiilor.

Obiectivul principal al proiectului “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” este îmbunătățirea modului în care tinerii iau gustările, ajutând la construirea unei relații mai sănătoase cu mâncarea.

”Am conturat acest program adresat, cu precădere, (fără a fi obligatoriu), claselor a X-a și a XI-a. Credem că, prin acest proiect, putem să le arătăm tinerilor cum să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase, să mănânce conștient, răspunzând nu doar la întrebarea: ce mănânc, dar și cum și de ce mănânc și, de asemenea, să fie atenți la citirea etichetelor când aleg o gustare.”

Proiectul este susținut de Dr. Laura Davidescu, medic specialist cu competențe în Nutriție și consilier Metabolic Balance:

“Adolescenții adesea încearcă să-și controleze frustrările prin mâncare, de cele mai multe ori nesănătoasă prin compoziție sau prin cantitate. Cred că e momentul ca ei să descopere ce înseamnă o gustare cu adevărat nutritivă și să apeleze la <ceva bun> în cunoștință de cauză. Mi-ar plăcea ca în urma acestei campanii mulți dintre ei să devină consumatori avizați, ba chiar să-și descopere o latură gourmet.”

Proiectul este gândit strict din perspectivă educațională și nu are în vedere promovarea vreunui brand sau a unei categorii anume de produse, discuția purtându-se la modul general, despre gustări. Proiectul nu presupune nicio contribuție financiară din partea școlilor partenere.

Proiectului i se alătură Cosmin Natanticu, un nume care nu are nevoie de multe prezentări. Dincolo de un actor remarcabil, Cosmin este o personalitate complexă, cu o integritate de invidiat și un optimism care ne face să sperăm la o societate mai bună.

Cu bucurie anunțăm că de data aceasta, Cosmin a decis să își aducă toate calitățile în sprijinul campaniei „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment.” pentru a atrage atenția asupra mâncatului conștient și a necesității de informare și educare a tinerilor.

Proiectul are mai multe etape în cadrul cărora elevii vor participa la 5 workshop-uri, multiple întâlniri online cu diriginții și directorii celor 5 licee și în final o competiție cu 50 de premii (câte 10 pentru fiecare liceu participant), prin care elevii vor fi invitați să creeze, individual, un tablou vizual, pornind de la mesajele cheie ale proiectului. De asemenea, 10 dintre participanții în proiect vor învăța cum să își țină un jurnal personal, prin tehnica „bullet journalling”, care îi va ajuta în dezvoltarea lor personală și vor beneficia de mentorship din partea angajaților companiei Mondelez International.

Perioada estimată de derulare a acestui proiect este decembrie 2020 – martie 2021.

Tribuna Consumatorilor

Proiectul Tribunaconsumatorilor.ro este o inițiativă unică în România, prin intermediul căreia consumatorii pot afla informații sigure și utile despre drepturile lor. Prezentante într-un mod atractiv, prin intermediul video-urilor și articolelor, platforma pune la un loc informații pe teme de educație financiară, tehnologie, îngrijirea locuinței, călătorii și multe altele.

Viziune

Să fim cea mai importantă, complexă și de încredere sursă de educare și informare a valorilor, produselor și serviciilor din România.

Misiune

Vrem să sprijinim dezvoltarea relațiilor prospere și de durată între producători, furnizori și consumatori de bunuri și servicii prin informarea și educarea acestora din urmă cu privire la drepturile lor de consumatori.

Valori

Colaborare – Numai prin conlucrarea între consumatori, specialiști, instituții și branduri, putem oferi beneficii comunității, în ansamblul ei.

Corectitudine și Încredere – Vrem să contribuim la dezvoltarea unei relații bazate pe corectitudine și încredere între consumatori și furnizorii de servicii și produse.

Educare – Vrem să fim un pilon de bază în informarea și educarea consumatorilor vizavi de drepturile pe care le au.

Comunicat de presă pre eveniment

 

Începe serialul „Vorbește-mi”

 

Se lansează serialul „Vorbește-mi”, cu 10 episoade, care prezintă combaterea abandonului școlar. Vorbește-mi este un proiect care se realizează alături de Victory of Art și Asociația Reshape și susținut de AFCN.

Copii sunt de la Asociația Reshape și sunt greu încercați de viață, cu părinți care nu au grijă de ei pentru că merg la serviciu până noaptea ca să le ofere sau nu o pâine pe masă și o haină pentru școală. Acești copii care provin din familii defavorizate și au nevoie de noi. Astfel, alături de Asociația Reshape, de care se ocupă Luiza Veisa, încercăm să combatem abandonul școlar.

 

Pregătim serialul Vorbește-mi, care va avea 10 episoade, ce va include poveștile reale ale copiilor, care provin din familii greu încercate. Ne dorim să exprimăm real ce se întâmplă în viețile lor și să îi ajutăm prin cursuri de actorie, muzică, teatru și dans să evoluezea spus Julieta Georoiu, profesor de actorie și inițiator al proiectului Vorbește-mi.

 

Vorbește-mi este un proiect ce și-a dat startul din nevoia de a sprijini și ajuta cât mai mulți copii să rămână conectați la educație, să invețe lucruri importante și să se dezvolte. Vorbește-mi este un proiect realizat  de Victory of Art, partener Asociația Reshape și susținut de AFCN. Împreună putem combate abandonul școlar și să le dăm încredere și motivație să-și urmeze visurile.

Comunicat de presă post eveniment

 

Vorbește-mi și va fi bine

 

Vorbește-mi este despre povestea unor copii care sunt greu încercați de viață, cu părinți care nu au grijă de ei pentru că merg la serviciu până noaptea ca să le ofere sau nu o pâine pe masă și o haină pentru școală. Acești copii care provin din familii defavorizate și au nevoie de noi. Astfel, alături de Asociația Reshape, de care se ocupă Luiza Veisa, încercăm să combatem abandonul școlar. Vorbește-mi este un proiect realizat alături de Victory of Art și Asociația Reshape și susținut de AFCN.

Am creat la Victory of Art cursuri dedicate pentru ei, de dans, de canto, de teatru, care să îi determine să învețe prin joc lucruri esențiale în viața lor. Luiza i-a dus și i-a adus la cursuri de câteva ori pe săptămână și alături de profesorii de la Victory of Art încercăm să le oferim un sprijin acestor copii. Au învățat în această vară ce înseamnă spiritul de echipă, ce înseamnă să oferi ajutor, ce înseamnă să primești sprijin și au văzut că acolo undeva este cineva căruia îi pasă de ei și de trăirile lor, a declarat Julieta Georoiu, profesor de actorie și inițiator al proiectului Vorbește-mi.

Poveștile lor sunt diverse, fie se angajează de la vârste mici pentru a avea bani să meargă la facultate, fie se bat pentru a ieși cumva în evidență pentru că acasă nimeni nu îi ascultă sau are grijă de ei, fie se revoltă și nu mai ascultă de nimic sau pur și simplu plâng pentru că nimeni nu le e aproape.

Am surprins în 10 episoade poveștile lor pline de emoție:

 

https://www.youtube.com/watch?v=DDTK__HiyC0&t=34s

https://www.youtube.com/watch?v=8GqjQ087Qpg&t=286s

https://www.youtube.com/watch?v=s9x6UzGpvac&t=5s

https://www.youtube.com/watch?v=u7fDRnR5QNQ&t=16s

https://www.youtube.com/watch?v=-DdyOf1Mhl0&t=212s

https://www.youtube.com/watch?v=mqBchGx-jwk&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=JCLI9Uj6CFs&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=c3itYxRSMxk&t=7s

https://www.youtube.com/watch?v=W4M00gZ2QL0&t=4s

https://www.youtube.com/watch?v=xGwwFIMXPQM

 

Vorbește-mi este un proiect realizat  de Victory of Art, partener Asociația Reshape și susținut de AFCN. Împreună putem combate abandonul școlar și să le dăm încredere și motivație să-și urmeze visurile

 
 

Dor de Zbor

 

Dor de Zbor este un produs cultural ce sărbătorește artele frumoase, la confluența dintre balet clasic, dans contemporan și teatru-dans, unite de un numitor comun: tradiționalul românesc. Spectacolul reinterpretează cinetic și cinematic dansul și muzica derivată din folclor, având ca sursă inspirațională una dintre cele mai emblematice serii de lucrări de artă românească: păsările în zbor ale lui Constantin Brâncuși.

 
 
 

Sport și entuziasm

Competiția sportivă, aflată la prima ediție, a fost certificată la nivel internațional de către AIMS/World Athletics. Gazdă fizică i-a fost Green CampUSAMV, campusul verde de 40ha al Universității, din Bdul Mărăști, nr. 59 este deja un loc recunoscut pentru deschiderea față de iubitorii de natură, de viață sănătoasă și mișcare.

Încă de la primele orele ale dimineții de sâmbătă, campusul s-a umplut de larma veselă a unei competiții deschise pentru adulți, dar și pentru tineri și copii, entuziaști, cei mai mulți membri ai secțiilor de atletism de la mai multe cluburi sportive din București. Peste 600 de participanți cu vârste diferite, de la mic la mare, au luat parte la cele trei tipuri de trasee puse la dispoziție de către organizatori: 1 km pentru copii, 5 km pentru studenți și juniori sau 10km, la competiția open la care am participat și eu. M-am bucurat să revăd prieteni vechi, obișnuiți ai competițiilor de atletism urbane – pe unii îi știu de ani de zile, de la crosuri și maratoane, neobosiți și fericiți să fie din nou împreună, după anii grei de pandemie și alergări solitare. Cupluri și grupuri de prieteni susținându-se, alergând umăr la umăr, căteodată mână în mână.

 

Gazde și organizatori

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor personalități care au felicitat inițiativa universitară, printre care și Mircea Geoană – secretar general adjunct NATO, Mihaela Geoană – președinta fundației Renașterea, Thomas Răzvan Moldovan – Secretar de Stat în Ministerul Sportului, campioana noastră olimpică Gabriela Szabo și vicecampionul olimpic Marian Oprea.

 

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) este o instituţie de învăţământ superior şi de cercetare acreditată, pol de excelenţă al învăţământului universitar de specialitate, transformată constant şi consistent pe parcursul celor 170 de ani de existenţă. USAMV are peste 11.000 de studenţi, fiind definită ca “o universitate pentru viaţa şi agricultura, prin educaţie şi cercetare de inalta calitate” (“Agriculture for Life, Life for Agriculture”).

USAMV are in vedere patru direcţii strategice de dezvoltare in contextul actual: învăţământ de calitate (cu accent pe abilităţile practice urmărite de angajatori), cercetare avansată, internaţionalizare şi parteneriat cu mediul de afaceri.

 

Concluzie (plină de entuziasm!)

Mulțumesc organizatorilor și abia aștept cea de-a doua ediție!

Christmas Dance Gala

 

Christmas Dance Gala, cu prima ediție în 2018, este un eveniment dedicat pasiunii pentru dans și muzică, respectului pentru adulții care acordă suport real generațiilor viitoare și, nu în ultimul rând, copiilor care cresc în spiritul solidarității, toleranței și bunului simț.

Spectacolul include și o componentă socială, ediția din 2018 fiind dedicată Rebecăi Cojocariu, fetița care, la doar 5 ani, pe atunci, ne inspiră prin puterea ei de a lupta pentru supraviețuire, păstrându-și zâmbetul pe buze și în suflet.

Fii un consumator informat ca să fii neînfricat!

Așa au fost românii care au urmărit pe 15 martie conferința online organizată de Asociația Sută la Sută Românesc, prin Tribuna Consumatorilor

Asociația Sută la Sută Românesc, prin Tribuna Consumatorilor, a organizat, pe 15 martie 2022, Conferința online „Fii un consumator informat!,” în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratul Școlar al Municipiului București pentru a marca Ziua mondială a drepturilor consumatorilor și a consolida relația dintre consumator, furnizor și autorități.  (https://www.facebook.com/tribunaconsumatorilor/videos/375274344416442)

Conferința „Fii un consumator informat!” a fost organizată cu susținerea Romalimenta, cu sprijinul Mondelēz International, Vodafone România, Catena – Farmacia Inimii și CSALB (Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul bancar).

Au vorbit:

Horia Constantinescu, președintele ANPC

Sorin Minea, președinte Romalimenta

Matei Vaida, director al laboratorului de stat, LAREX

Mihaela Ștefan, inspector școlar general, Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB)

Liviu Fenoghen, reprezentant al Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul bancar (CSALB)

Alexandra Olaru, Legal și External Affairs Director, Vodafone România

Andrei Elvădeanu, Director Cercetare Cantitativă în cadrul iSense Solutions

Gazde au fost ambasadorul Asociației Sută la sută românesc, Florentina Marilena Baloș, Anca Ghinea (host) și moderatoarele Dana Mina Verescu și Roxana Melnicu.

Vorbitorii au creionat aspectul consumului în această perioadă, pe care, conform studiului ISense prezentat în direct de Andrei Elvădeanu, și-a pus amprenta frica, determinată de criza Covidului și apoi de război. Au fost discutate coordonatele consumului „de pandemie“ dar și schimbările ultimei luni. Fiecare dintre vorbitori a indicat și sursele de a contracara acest efect: apelul la logică a fost dublat de apelul la resurse afective la fel de profunde ca și frica: empatia, generozitatea, care s-au evidențiat ca forțe vizibile ale comportamentului consumatorului român în ultimele luni.

Horia Constantinescu, președintele ANPC a făcut apel la logica românului, dar și la necesitatea transmiterii unitare a unui mesaj preventiv care să nu dea ocazia dezvoltării unor consumuri determinate de panică. Apelul a fost pentru un consum mai rațional, nu pentru raționalizare, ci pentru reducerea risipei. În raport cu solicitările noi cu care s-a confruntat ANPC în această perioadă, Horia Constantinescu a vorbit atât despre eforturile de reorganizare a ANPC pentru mai mare transparență și o abordare unitară la nivelul țării, dar și despre necesitatea unui nou act normativ care să reglementeze activitatea ANPC.

Sorin Minea, președinte Romalimenta, a vorbit despre schimbările comportamentului alimentar în timpul pandemiei. „Mi-aș dori un consumator conștient, care să cumpere după ce analizează, un consumator care să poată face și sugestii, nu numai reclamații“.

Matei Vaida, director al laboratorului de stat, LAREX a vorbit despre provocările legate de dublul standard, arătând că dotările actuale ale LAREX sunt insuficiente, dar există speranțe de îmbunătățire, care practic ar reprezenta calea de implementare a unor măsuri de combatere eficientă a dublului standard.

Mihaela Ștefan, inspector școlar general, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a pus accentul pe necesitarea informării corecte a micilor consumatori, inclusiv în condiții informale, apreciind proiectul realizat în colaborare cu Tribuna Consumatorilor și Asociația Sută la Sută Românesc.

Liviu Fenoghen, reprezentant al Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul bancar (CSALB) a prezentat rezultatele acestui organism care intermediază gratuit între consumator și instituțiile bancare și IFN-uri. În timpul pandemiei, 600 000 de consumatori au beneficiat de ordonanța guvernamentală prin care li se amânau ratele, dar recomandarea CSALB a fost renegocierea contractelor, astfel încăt ratele să nu crească după perioada de grație.

Alexandra Olaru, Legal și External Affairs Director, Vodafone România a răspuns întrebărilor legate de necesitățile speciale de conectivitate atât în pandemie cât și în prezent, în zonele de intrare în țară, dar și întrebărilor legate de tehnologia 5 G. „Sunt oportunități mari care se vor realiza pe măsură ce lumea va înțelege mai bine și va avea mai bun acces la tehnologia 5G, și va fi dispusă să facă o schimbare pentru că va avea un rezultat final pe care îl va înțelege“.

Andrei Elvădeanu, Director Cercetare Cantitativă în cadrul iSense Solutions a dat vești bune, rezultate din cercetarea directă a comportamentului consumatorului: „Moneda cu care operăm toți acum este încrederea. Oamenii nu sunt atât de panicați pe cât par și știu să se bucure de viață“

Asociatia Suta la Suta Romanesc impreuna cu Opera Comica pentru Copii

Asociatia suta la suta Romanes in colaborare cu Opera comica pentru Copii

Anul acesta, cadourile de sărbători nu îi așteaptă doar pe cei mici, ci și pe părinții lor. În parteneriat cu Asociația Sută la Sută Românesc, Opera Comică pentru Copii oferă cadouri dulci tuturor părinților care achiziționează kit-uri de ateliere creative de pe magazinul online al instituției, accesând site-ul magazinulocc.ro. Kit-urile le sunt necesare copiilor pentru a participa la atelierele de iarnă disponibile pe platforma povestedecraciun.net. Adresăm mulțumiri și pe această cale Asociației Sută la Sută Românesc, care, prin încheierea acestui parteneriat, s-a alăturat demersului nostru de a aduce sărbătorile în casă și bucuria pe chipul tuturor membrilor familiei.

Evenimente

Prin intermediul proiectelor pe care le gândim, ne imaginăm un viitor prosper, echilibrat și de care fiecare dintre noi să ne bucurăm. Conectăm producătorii și consumatori, fie că vorbim despre produse care ne satisfac nevoile de bază, de servicii care au rolul să ne facă viața mai ușoară sau că realizăm liantul în lumea artistică și culturală, în general.

Asociația Sută la sută românesc susține HE.RO. 🎓𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐮𝐧𝐢𝐜𝐮𝐥 𝐭𝐚̂𝐫𝐠 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐯𝐢𝐫𝐭𝐮𝐚𝐥 cu universități și educatori din România!

Despre Higher Education Romanian Virtual Exhibition

Vocația nu-și face singură drum spre oameni, ea trebuie întâmpinată. Cum? Prin experimentări ale diferitelor activități care ne fac plăcere. Iar tot drumul de până acum, anii de școală și de liceu, orele de voluntariat în diferite domenii și discuțiile cu profesioniști i-au făcut pe cei care ne vor vizita să-și facă… măcar o idee.

Pentru mulți dintre ei, e timpul pentru un nou pas în descoperirea și practicarea vocației. HE.RO Virtual Exhibition este prima expoziție virtuală ce aduce la un loc ofertele educaționale ale universităților din România și curiozitățile viitoriilor studenți.

Într-un spațiu sigur pentru contextul social actual, noi, echipa de consilieri vocaționali High Edu Consulting, vrem să fim parte din succesul lor viitor și, împreună cu voi, partenerii noștri, să le facilităm accesul la programele educaționale potrivite lor.

Motivațiile unui târg educațional virtual

  • Credem în calitatea învățământului românesc și încurajăm tinerii să studieze în țara noastră;
  • 93% dintre elevii de liceu vor să urmeze studii universitare;
  • România are una dintre cele mai bune viteze de Internet din Europa;
  • 73.8% din populația României folosește Internet și 70% folosește Internetul pe dispozitive mobile;
  • Un târg educațional virtual este o oportunitate de a ajunge la elevii și studenții de pe tot teritoriul țării;
  • Populația României în 2019 era de 19,4 milioane locuitori, cu 500.000 elevi de liceu și 350.000 studenți care sunt nerăbdători să afle informații despre studii universitare, masterate, cursuri de perfecționare profesională și cursuri academice de vară;
  • Viitorii studenți sau masteranzi se pot conecta cu instituțiile de învățământ din toată țara pentru a afla informațiile de care au nevoie în alegerea programelor de studiu pe care le vor urma.

Avantajele unei expoziții virtuale

Schimbul de energie ce se realizează în interacțiunea față în față dintre oameni nu poate fi comparat sau înlocuit. Nu asta ne propunem.

Nevoia de schimbare și adaptare la noile condiții sociale ne-a determinat să creăm primul târg educational virtual. Și avem surpriza să observăm numeroase avantaje, pentru toate tipurile de participanți: universități, viitori studenți, dar și parteneri.

VefRomania.com

,, Să creștem o generație care să-și iubească țara,,

Bună dimineața, dragilor😘🔝🤔 Acum un an am plâns mult în toaletă să nu mă audă nimeni. Aliteea, fata mea cuminte și bună era operată de apendicită și pierdea locul obținut cu bursă și multă muncă, la facultate.❤️Sorina, mamă de fată care anul acesta bacul, mamă de HighEdu, m-a ajutat, liniștit, inspirat și am reușit să păstrăm locul, să beneficiem de bursă-(deși am plătit servicii de consultanță altei companii).Azi, e ultima zi de live din 2 săptămâni de târgul virtual pe care-l organizează. Aș putea spune aproape în 2. Cu sora ei Nona.Intrați : www.vefromania.com.E gratis.🔝🍀,, Ce se întâmplă? Universitățile își deschid porțile virtual pentru a le arăta viitorilor studenți ce le pot oferi și pentru a-i ajuta să facă una dintre cele mai importante alegeri din viață .Oferta educațională este completată de programe de studiu postliceal și de o gamă de cursuri de scurtă durată.O mare parte dintre vizitatori află, mai simplu și mai repede ca oricând, ce le oferă facultatea la care se gândesc să aplice și cum e să studieze acolo. Ceilalți își continuă dezvoltarea profesională alegând un curs de specializare în domeniul care le trezește curiozitatea și pasiunea. Ce rezultă? 1, 3 sau chiar 6 ani de studiu nu sunt o joacă. Cu toții am auzit povești care descriu un drum în zig zag. Ea, care acum e designer de genți, dar a făcut agronomia, obligată de părinți. Și multe alte exemple similare. În viață oricum ne rătăcim, pe diferite planuri, așa că e important să facem alegeri potrivite. Și este o alegere pe care vrem să o luăm în serios, pentru că ne va influența aproape tot restul vieții.,,Mulțumesc‼️

Publicată de Feher Lidia pe Sâmbătă, 27 iunie 2020

La întrebarea adresată de Lucian Mândruță:“ De ce este primul târg virtual al universităților din România și de ce este doar din România? “, Sorina Enăchiuc, organizator High Edu a declarat că:

“Pentru că ne iubim țara, pentru că dorim să creștem o generație care să-și iubească țara și care să descopere ce oportunități de studiu găsesc și acasă înainte să plece peste hotare la studii. Acesta este scopul nostru.”

Corina B.:” Da, foarte mult. Pentru că îți trasează cumva o imagine realist a ceea ce înseamnă o
facultate sau un profil/specializare. Ceva ce tu, ca elev de liceu nu ai de unde să știi. Și nu are
cine să îți spună, decât cineva de la facultate.”
Lucian M.: Sorina ce întrebări ar trebui să pună un elev care intră la tine la târg și vrea să stea
de vorbă cu cei de la standuri?
Sorina E.:”Sunt mai multe domenii pe care noi am vrut să le acoperim. În primul rând, eu aș
începe cu partea de consiliere vocațională, unde poți să intri în contact cu oameni profesioniști.
Există un departament de consiliere vocațională de la Universitatea din București care ajută
tinerii în alegerea domeniului cât și în descoperirea vocației lor. Sigur că mai sunt și alte
companii care asigură această consiliere. După care, începi să te pregătești pentru că există
anumite universități care cer foarte multe.”
Lucian M.: Ce ar trebui să întrebe părinții?
Sorina E.:”Părinții trebuie să înțeleagă că sunt foarte multe varietăți și foarte multe domenii.
Unele sunt nișate, iar anumite domenii sunt chiar noi. Și atunci trebuie să vezi, să fii informat și
să știi să previzionezi și ce se întâmplă în anul 2030 ca meserii, pentru că unele meserii vor
dispărea. Ne-a arătat pandemia foarte rapid că poți să fii neangajabil complet pe piața muncii. Și
trebuie să fii tot timpul la curent cu toate informațiile. Deci, părinții trebuie să înțeleagă efectiv
dacă copilul va fii fericit cu alegerea făcută, să-l înțeleagă și să-l susțină.”
 
 

Începe ediția a doua a târgului educațional virtual HE.RO Virtual Exhibition pe www.vefromania.com.

Pe 4 și 5 septembrie puteți interacționa live, de acasă, GRATUIT, cu peste 20 de universități de top publice și private din România. În plus, există și programe de studiu internaționale care pot fi accesate din România, online.
Părinți, elevi, studenți, intrați și aflați mai multe despre programele de studiu și procedurile de admitere pentru programele de licență, master, doctorat, cercetare sau cursuri; despre oportunitățile de dezvoltare personală și profesională (internship-uri, burse, finanțări, oportunități de angajare și voluntariat).
În plus, tinerii vor beneficia de consiliere educațională și vocațională gratuită.