fbpx

Igiena este importantă. Acțiune în comunele Vama Buzăului și Vasilați

La deschiderea acestui an școlar în plină pandemie COVID-19 suntem bucuroși să vă anunțăm că noi, Asociația Sută la Sută Românesc, cu sprijinul FILDAS TRADING SRL, am oferit școlilor din comuna Vama Buzăului și comuna Vasilați dezinfectanți, geluri și loțiuni pentru igienizat, absolut gratuit.

În actualul context pandemic, în care școlile depun toate eforturile pentru asigurarea condițiilor igienico-sanitare, pentru ca elevii și personalul didactic să își desfășoare activitatea în siguranță, Asociația ”Sută la Sută românesc”, cu sprijinul FILDAS TRADING SRL am oferit elevilor de la școlile din comuna Vama Buzăului și comuna Vasilați, la începerea școlii, în data de 13, respectiv 14 septembrie 2021: gel dezinfectant 530 bucăți, gel igienizant 1.434 bucăți, loțiune igienizantă 5.058 bucăți, gel antibacterian 200 bucăți, cloramină Tx100 cpr. 10 bucăți, cloramină T-Sin 500 mg x 50 cpr. 10 bucăți.

 

Igiena NU este opțională pentru că sănătatea este esențială. Cu atât mai mult în contextul pandemiei de Coronavirus (COVID-19) – materialele de igienizare și dezinfectare sunt necesare copiilor și personalului didactic pentru siguranța acțiunilor. Trebuie acordată o atenție specială condițiilor igienico-sanitare din unitățile de învățământ, respectarea normelor de igienă corespunzătoare, dezinfectarea sălilor de clasă cu produse profesionale de cea mai bună calitate.

Limitarea expunerii copiilor la virusul COVID-19 și asigurarea că școala este un spațiu sigur este cea mai mare prioritate. Toată lumea are dreptul la o educație de calitate și susținem proiectele de implicare în comunitate.

Această acțiune a fost posibilă prin grija autorităților locale.

Mulțumim celor care au fost cu noi și s-au implicat în acest proiect minunat!

 

 

#COVID19 #pandemie #igiena #sigurantasanitara #educație #scoalaînpandemie

Spectacolul Brainstorm o “piesă pentru fapte bune”

“Brainstorm” este o dramă îmbinată cu comedie, combinația perfectă și o piesă savuroasă făcând o paralelă aproape de adevăr în care actorii surprind viața adolescentină din zilele noastre.

Spectacolul a fost organizat de @Victory of Art în regia lui @Petru Georoiu, concurent @Xfactor Romania, și a @Julietei Georoiu, fondatoarea școlii de actorie @Victory of Art, care s-a desfășurat pe data de 22 septembrie 2021, ora 19:00 la Sala Rapsodia.

Un spectacol cu și despre adolescenți, Brainstorm a fost o piesă de teatru pentru fapte bune, deoarece încasările obținute de pe bilete au ajuns la Anghel Mihail David Stelian, un puști de doar 18 ani care în acest moment luptă cu leucemie acută limfoblastică T, o afecțiune hematologică severă pentru care, Doamne ajută, există tratament.

Teatrul este o altfel de #terapie.

#împreunăpentruStelian

 

Donează o sumă contul curent deschis în 𝐄𝐔𝐑 este 𝐑𝐎𝟓𝟑𝐁𝐀𝐂𝐗𝟎𝟎𝟎𝟎𝟎𝟎𝟐𝟐𝟎𝟔𝟓𝟐𝟓𝟎𝟎𝟐.

Codul IBAN pentru contul curent deschis în 𝐑𝐎𝐍 la UniCredit Bank este 𝐑𝐎𝟏𝟎𝐁𝐀𝐂𝐗𝟎𝟎𝟎𝟎𝟎𝟎𝟐𝟐𝟎𝟔𝟓𝟐𝟓𝟎𝟎𝟎.

Prin Revolut, contul este RO74 BREL 0005 5105 8019 0100.

Donează 𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐮𝐦𝐚̆ la alegerea ta.

Împreună putem să-i oferim speranță lui Stelian. Are nevoie să știe că nu luptă singur și că pe lume există mulți oameni buni care îi sunt alături.

#teatru #brainstorm #victoryofart #terapieprinteatru #COVID19 #pandemie #faptebune #teatrupentrufaptebune #împreunăpentruStelian  #donație

The Winners, o nouă trupă pop, se lansează în România

Se lansează o nouă trupă pop formată din 4 tineri, care iubesc muzica și visează să ajungă pe marile scene ale lumii. Membrii trupei The Winners sunt: Anca  (17 ani), Mario (16 ani), Ștefania (16 ani) și Alex (16 ani). Cei 4 membri ai trupei participă la ateliere intensive de muzică care îi ajută să se dezvolte și să își înceapă cariera muzicală. Trupa este o producție Romeo și Julieta by Romeo Dediu (chitarist Holograf).

„Îmi place entuziasmul lor și mă regăsesc pe mine acum mulți ani. Sunt încântat să pot lucra cu ei și să îi văd cum cresc pe zi ce trece și învață tot mai repede. Îmi doresc să ajungă tot mai sus în lumea muzicală, iar eu îi voi sprijini și îi voi învăța cât pot de mult pentru ca ei să își atingă visul”, a declarat Romeo Dediu, chitarist Holograf.

Pe lângă muzică, cei 4 tineri au constant ateliere intensive de actorie, dans, pentru ca aceștia să fie pregătiți pentru o carieră în lumea muzicii.

Parte a proiectului The Winners este și Victory of Art, școala de actorie creată de profesorul Julieta Georoiu.

La Victory of Art ne place să descoperim și să construim talente. Muzica, dansul și actoria reprezintă elemente importante în dezvoltarea oricărui muzician de succes. Proiectul The Winners ne bucură și ne determină să construim în continuare voci care vor încânta sufletele oamenilor”, spune Julieta Georoiu.

The Winners a scos primul videoclip al piesei „Vieți Schimbate”, în care aceștia cântă despre reușitele din spatele unei perioade mai dificile. Nimic nu îi oprește să devină ceea ce ei își propun. Trupa va avea încă două clipuri pe care sunt încântați să le arate lumii.

Proiectul este sprijinit de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Asociația Ferentari, Trupa PLAYHOOD, Asociația Holograf și Victory of Art.

“Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” – un program despre mâncatul conștient, dedicat adolescenților

Asociația Sută la Sută Românesc a lansat, în parteneriat cu 5 licee din București, programul dedicat mâncatului conștient, cu intenție și cu atenție, sub numele “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”. Programul educațional este desfășurat în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – ANPC și este susținut de compania Mondelēz International, lider pe piața globală a gustărilor.

Tendințele identificate la nivel global, conform raportului anual State of Snacking™, arată că tot mai mulți tineri preferă gustările în locul meselor consistente, fiind, de asemenea, preocupați de controlul porțiilor.

Obiectivul principal al programului “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” este îmbunătățirea modului în care tinerii iau gustările, ajutând la construirea unei relații mai sănătoase cu mâncarea.

Acest program vine ca o completare a acțiunilor pe care ANPC le-a dezvoltat și implementat în ultima perioadă. Ca mamă, îmi doresc ca cei doi copii să învețe într-un mod cât mai atractiv și cât mai corect despre alimentația echilibrată și despre cum pot lua gustări în mod conștient. Pe lângă workshop-ul dedicat citirii corecte a etichetelor produselor, mă voi alătura elevilor de liceu și  voi ține jurnalul de mâncat conștient”, a declarat Valentina Veronica Mitran-Piticu, Vicepreședinte ANPC.

Am conturat acest program educațional adresat, cu precădere, claselor a X-a și a XI-a. Credem că prin acest program, putem să le arătăm tinerilor cum să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase, să mănânce conștient, răspunzând nu doar la întrebarea: ce mănânc, dar și la întrebările cum și de ce mănânc și, de asemenea, să fie atenți la citirea etichetelor când aleg o gustare”, a declarat Lidia Feher, Project Lead al proiectului.

Conținutul adresat elevilor este dezvoltat în parteneriat cu Dr. Laura Davidescu, medic specialist cu competențe în Nutriție și consilier Metabolic Balance: “Adolescenții adesea încearcă să-și controleze frustrările prin mâncare, de cele mai multe ori nefiind atenți la ce și cât consumă. Cred că e momentul ca ei să descopere ce înseamnă o gustare nutritivă, cum să ia o gustare și să apeleze la <ceva bun> în cunoștință de cauză. Mi-ar plăcea ca în urma acestei campanii mulți dintre ei să devină consumatori avizați, ba chiar să-și descopere o latură gourmet.”

Programului i s-a alăturat și Cosmin Natanticu, un actor remarcabil, care îi va mobiliza pe adolescenți cu optimismul său recunoscut. Cosmin Natanticu a decis să își aducă toate calitățile în sprijinul campaniei „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” pentru a atrage atenția asupra mâncatului conștient și a necesității de informare și educare a tinerilor.

Pe site-ul și pe paginile de social media ale proiectului, vor fi publicate o serie de sfaturi ale storyteller-ului creativ Anca Ghinea, iar strategistul Florentina Baloș, ambasador al campaniei, a inițiat un jurnal al gustărilor care să îi inspire pe tineri să își construiască momente…cu gust.

În cadrul programului, elevii alături de diriginții și directorii celor 5 licee au participat la workshop-uri și la întâlniri online susținute de dr. Laura Davidescu, de Florentina Baloș și de Cosmin Natanticu, care le-au explicat elevilor importanța gustărilor, și de psihologul Iulia Avădănii care a vorbit despre emoțiile care stau la bază atunci când alegem gustările. Pentru a completa informațiile cu rol educațional, reprezentanții ANPC vor susține un workshop cu elevii despre etichetele produselor, rolul acestora și cum se pot interpreta principalele informații înscrise pe ambalaje. La finalul programului, va avea loc o competiție cu 50 de premii (câte 10 pentru fiecare liceu participant), în cadrul căreia elevii vor fi invitați să creeze, individual, un tablou vizual, pornind de la mesajele cheie ale campaniei. De asemenea, 10 dintre participanții în program vor învăța de la Mădălina Preda, Consultant în organizare și planificare, cum să își țină un jurnal personal, prin tehnica „bullet journalling”, care îi va ajuta în dezvoltarea lor personală și vor beneficia de sesiuni de mentorship din partea angajaților companiei Mondelēz International.

Programul “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” se derulează în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, este gândit strict din perspectivă educațională și nu are în vedere promovarea vreunui brand sau a unei categorii anume de produse, fiind un program educativ despre obiceiul de a lua gustări.

Despre Asociația Sută la Sută Românesc

Asociația Sută la Sută Românesc sprijină valorile și cultura românească și recunoaște rolul tinerilor în acea societate complet dezirabilă. Asociația Sută la Sută Românesc are convingerea că este important ca tinerii să fie expuși în mod consecvent la conținut educațional de înaltă calitate, conturat cu grijă și respect față de tânăra generație, considerând în același timp că această convingere creează responsabilitate și angajament. În acest context, își propune să dezvolte și să creeze proiecte impactante și relevante pentru tânăra generație.

Pentru mai multe despre program și despre întreaga echipă de implementare accesați:

Mulțumim România TV!

Text scris de Cristina Elena Radu- textier junior voluntar

Fapte bune de sărbători. Moș Crăciun și „ajutoarele lui”

“Copilăria este lumea miracolului și a magiei. Copilăria se termină în momentul în care lucrurile încetează să mai fie uluitoare. Atunci cînd lumea îți dă senzație de deja vu, cînd ești rodat de existență, devii adult. “

Crăciunul înseamnă dragoste, bunătate, dorința de a dărui și de a fii mai bun și șansa de a fi noi înșine. Este perioada magică a anului în care fericirea și bucuria vin din lucruri mici. Prin toată agitația și pregătirile de sărbători să nu uităm să ne aducem aminte, în primul rând, despre cum putem dărui celor nevoiași un strop de bucurie de Crăciun.

Pentru unii copiii, care provin din familii defavorizate, iar părinții lor nu au posibilitatea să le ofere micuților o masă bogată sau jucăria pe care și-o doresc foarte mult, anul acesta Moșul a aflat de la ajutoarele lui și nu i-a mai ocolit.

Știm că Moș Crăciun îi răsplătește pe cei mai cuminți și buni copii, și cum de Crăciun nu suntem singuri, Asociația Sută la Sută Românesc împreună cu Fundația “Unu și Unu”, au fost ajutoarele Moșului pentru o familie din sectorul 1.

Orice faptă bună aduce zâmbet, bucurie și amintiri pentru o viață. Să facem împreună fapte bune făcătoare de amintiri.

Nu trebuie să îți propui să schimbi lumea, dar poți aduce puțină bucurie celor care nu o primesc decât foarte rar. Dacă vrei să faci fericit un copil, un bunic, un om- hai la noi!

Mulțumim România TV!

Text scris de Cristina Elena Radu- textier junior voluntar

Gustă cu atenție. Bucură-te de moment

Asociația Sută la Sută Românesc lansează în parteneriat cu 5 licee din București, programul dedicat mâncatului conștient, cu intenție și cu atenție, sub numele “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”, în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și susținut de compania Mondelēz  International, lider pe piața globală a gustărilor.

Asociația Sută la Sută Românesc sprijină valorile și cultura românească și recunoaște rolul tinerilor în acea societate complet dezirabilă. Asociația Sută la Sută Românesc are convingerea că este important ca tinerii să fie expuși în mod consecvent la conținut educațional de înaltă calitate, conturat cu grijă și respect față de tânăra generație, considerând în același timp că această convingere creează responsabilitate și angajament. În acest context, își propune să dezvolte și să creeze proiecte impactante și relevante pentru tânăra generație.

Astfel, tendințele identificate la nivel global, arată că tot mai mulți tineri preferă gustările în locul meselor consistente, fiind de asemenea preocupați de controlul porțiilor.

Obiectivul principal al proiectului “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” este îmbunătățirea modului în care tinerii iau gustările, ajutând la construirea unei relații mai sănătoase cu mâncarea.

”Am conturat acest program adresat, cu precădere, (fără a fi obligatoriu), claselor a X-a și a XI-a. Credem că, prin acest proiect, putem să le arătăm tinerilor cum să dezvolte obiceiuri alimentare sănătoase, să mănânce conștient, răspunzând nu doar la întrebarea: ce mănânc, dar și cum și de ce mănânc și, de asemenea, să fie atenți la citirea etichetelor când aleg o gustare.”

Proiectul este susținut de Dr. Laura Davidescu, medic specialist cu competențe în Nutriție și consilier Metabolic Balance:

“Adolescenții adesea încearcă să-și controleze frustrările prin mâncare, de cele mai multe ori nesănătoasă prin compoziție sau prin cantitate. Cred că e momentul ca ei să descopere ce înseamnă o gustare cu adevărat nutritivă și să apeleze la <ceva bun> în cunoștință de cauză. Mi-ar plăcea ca în urma acestei campanii mulți dintre ei să devină consumatori avizați, ba chiar să-și descopere o latură gourmet.”

Proiectul este gândit strict din perspectivă educațională și nu are în vedere promovarea vreunui brand sau a unei categorii anume de produse, discuția purtându-se la modul general, despre gustări. Proiectul nu presupune nicio contribuție financiară din partea școlilor partenere.

Proiectului i se alătură Cosmin Natanticu, un nume care nu are nevoie de multe prezentări. Dincolo de un actor remarcabil, Cosmin este o personalitate complexă, cu o integritate de invidiat și un optimism care ne face să sperăm la o societate mai bună.

Cu bucurie anunțăm că de data aceasta, Cosmin a decis să își aducă toate calitățile în sprijinul campaniei „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment.” pentru a atrage atenția asupra mâncatului conștient și a necesității de informare și educare a tinerilor.

Proiectul are mai multe etape în cadrul cărora elevii vor participa la 5 workshop-uri, multiple întâlniri online cu diriginții și directorii celor 5 licee și în final o competiție cu 50 de premii (câte 10 pentru fiecare liceu participant), prin care elevii vor fi invitați să creeze, individual, un tablou vizual, pornind de la mesajele cheie ale proiectului. De asemenea, 10 dintre participanții în proiect vor învăța cum să își țină un jurnal personal, prin tehnica „bullet journalling”, care îi va ajuta în dezvoltarea lor personală și vor beneficia de mentorship din partea angajaților companiei Mondelez International.

Perioada estimată de derulare a acestui proiect este decembrie 2020 – martie 2021.

Asociatia Suta la Suta Romanesc impreuna cu Opera Comica pentru Copii

Asociatia suta la suta Romanes in colaborare cu Opera comica pentru Copii

Anul acesta, cadourile de sărbători nu îi așteaptă doar pe cei mici, ci și pe părinții lor. În parteneriat cu Asociația Sută la Sută Românesc, Opera Comică pentru Copii oferă cadouri dulci tuturor părinților care achiziționează kit-uri de ateliere creative de pe magazinul online al instituției, accesând site-ul magazinulocc.ro. Kit-urile le sunt necesare copiilor pentru a participa la atelierele de iarnă disponibile pe platforma povestedecraciun.net. Adresăm mulțumiri și pe această cale Asociației Sută la Sută Românesc, care, prin încheierea acestui parteneriat, s-a alăturat demersului nostru de a aduce sărbătorile în casă și bucuria pe chipul tuturor membrilor familiei.

Evenimente

Prin intermediul proiectelor pe care le gândim, ne imaginăm un viitor prosper, echilibrat și de care fiecare dintre noi să ne bucurăm. Conectăm producătorii și consumatori, fie că vorbim despre produse care ne satisfac nevoile de bază, de servicii care au rolul să ne facă viața mai ușoară sau că realizăm liantul în lumea artistică și culturală, în general.

Tribuna Consumatorilor

Proiectul Tribunaconsumatorilor.ro este o inițiativă unică în România, prin intermediul căreia consumatorii pot afla informații sigure și utile despre drepturile lor. Prezentante într-un mod atractiv, prin intermediul video-urilor și articolelor, platforma pune la un loc informații pe teme de educație financiară, tehnologie, îngrijirea locuinței, călătorii și multe altele.

Viziune

Să fim cea mai importantă, complexă și de încredere sursă de educare și informare a valorilor, produselor și serviciilor din România.

Misiune

Vrem să sprijinim dezvoltarea relațiilor prospere și de durată între producători, furnizori și consumatori de bunuri și servicii prin informarea și educarea acestora din urmă cu privire la drepturile lor de consumatori.

Valori

Colaborare – Numai prin conlucrarea între consumatori, specialiști, instituții și branduri, putem oferi beneficii comunității, în ansamblul ei.

Corectitudine și Încredere – Vrem să contribuim la dezvoltarea unei relații bazate pe corectitudine și încredere între consumatori și furnizorii de servicii și produse.

Educare – Vrem să fim un pilon de bază în informarea și educarea consumatorilor vizavi de drepturile pe care le au.

Comunicat de presă pre eveniment

 

Începe serialul „Vorbește-mi”

 

Se lansează serialul „Vorbește-mi”, cu 10 episoade, care prezintă combaterea abandonului școlar. Vorbește-mi este un proiect care se realizează alături de Victory of Art și Asociația Reshape și susținut de AFCN.

Copii sunt de la Asociația Reshape și sunt greu încercați de viață, cu părinți care nu au grijă de ei pentru că merg la serviciu până noaptea ca să le ofere sau nu o pâine pe masă și o haină pentru școală. Acești copii care provin din familii defavorizate și au nevoie de noi. Astfel, alături de Asociația Reshape, de care se ocupă Luiza Veisa, încercăm să combatem abandonul școlar.

 

Pregătim serialul Vorbește-mi, care va avea 10 episoade, ce va include poveștile reale ale copiilor, care provin din familii greu încercate. Ne dorim să exprimăm real ce se întâmplă în viețile lor și să îi ajutăm prin cursuri de actorie, muzică, teatru și dans să evolueze, a spus Julieta Georoiu, profesor de actorie și inițiator al proiectului Vorbește-mi.

 

Vorbește-mi este un proiect ce și-a dat startul din nevoia de a sprijini și ajuta cât mai mulți copii să rămână conectați la educație, să invețe lucruri importante și să se dezvolte. Vorbește-mi este un proiect realizat  de Victory of Art, partener Asociația Reshape și susținut de AFCN. Împreună putem combate abandonul școlar și să le dăm încredere și motivație să-și urmeze visurile.

Comunicat de presă post eveniment

 

Vorbește-mi și va fi bine

 

Vorbește-mi este despre povestea unor copii care sunt greu încercați de viață, cu părinți care nu au grijă de ei pentru că merg la serviciu până noaptea ca să le ofere sau nu o pâine pe masă și o haină pentru școală. Acești copii care provin din familii defavorizate și au nevoie de noi. Astfel, alături de Asociația Reshape, de care se ocupă Luiza Veisa, încercăm să combatem abandonul școlar. Vorbește-mi este un proiect realizat alături de Victory of Art și Asociația Reshape și susținut de AFCN.

Am creat la Victory of Art cursuri dedicate pentru ei, de dans, de canto, de teatru, care să îi determine să învețe prin joc lucruri esențiale în viața lor. Luiza i-a dus și i-a adus la cursuri de câteva ori pe săptămână și alături de profesorii de la Victory of Art încercăm să le oferim un sprijin acestor copii. Au învățat în această vară ce înseamnă spiritul de echipă, ce înseamnă să oferi ajutor, ce înseamnă să primești sprijin și au văzut că acolo undeva este cineva căruia îi pasă de ei și de trăirile lor, a declarat Julieta Georoiu, profesor de actorie și inițiator al proiectului Vorbește-mi.

Poveștile lor sunt diverse, fie se angajează de la vârste mici pentru a avea bani să meargă la facultate, fie se bat pentru a ieși cumva în evidență pentru că acasă nimeni nu îi ascultă sau are grijă de ei, fie se revoltă și nu mai ascultă de nimic sau pur și simplu plâng pentru că nimeni nu le e aproape.

Am surprins în 10 episoade poveștile lor pline de emoție:

 

https://www.youtube.com/watch?v=DDTK__HiyC0&t=34s

https://www.youtube.com/watch?v=8GqjQ087Qpg&t=286s

https://www.youtube.com/watch?v=s9x6UzGpvac&t=5s

https://www.youtube.com/watch?v=u7fDRnR5QNQ&t=16s

https://www.youtube.com/watch?v=-DdyOf1Mhl0&t=212s

https://www.youtube.com/watch?v=mqBchGx-jwk&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=JCLI9Uj6CFs&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=c3itYxRSMxk&t=7s

https://www.youtube.com/watch?v=W4M00gZ2QL0&t=4s

https://www.youtube.com/watch?v=xGwwFIMXPQM

 

Vorbește-mi este un proiect realizat  de Victory of Art, partener Asociația Reshape și susținut de AFCN. Împreună putem combate abandonul școlar și să le dăm încredere și motivație să-și urmeze visurile.

Dor de Zbor

Dor de Zbor este un produs cultural ce sărbătorește artele frumoase, la confluența dintre balet clasic, dans contemporan și teatru-dans, unite de un numitor comun: tradiționalul românesc. Spectacolul reinterpretează cinetic și cinematic dansul și muzica derivată din folclor, având ca sursă inspirațională una dintre cele mai emblematice serii de lucrări de artă românească: păsările în zbor ale lui Constantin Brâncuși.

Dor de Zbor

Dor de Zbor este un produs cultural ce sărbătorește artele frumoase, la confluența dintre balet clasic, dans contemporan și teatru-dans, unite de un numitor comun: tradiționalul românesc. Spectacolul reinterpretează cinetic și cinematic dansul și muzica derivată din folclor, având ca sursă inspirațională una dintre cele mai emblematice serii de lucrări de artă românească: păsările în zbor ale lui Constantin Brâncuși.

Christmas Dance Gala

Christmas Dance Gala, cu prima ediție în 2018, este un eveniment dedicat pasiunii pentru dans și muzică, respectului pentru adulții care acordă suport real generațiilor viitoare și, nu în ultimul rând, copiilor care cresc în spiritul solidarității, toleranței și bunului simț.

Spectacolul include și o componentă socială, ediția din 2018 fiind dedicată Rebecăi Cojocariu, fetița care, la doar 5 ani, pe atunci, ne inspiră prin puterea ei de a lupta pentru supraviețuire, păstrându-și zâmbetul pe buze și în suflet.

Asociația Sută la sută românesc susține HE.RO🎓𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐮𝐧𝐢𝐜𝐮𝐥 𝐭𝐚̂𝐫𝐠 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐯𝐢𝐫𝐭𝐮𝐚𝐥 cu universități și educatori din România!

Despre Higher Education Romanian Virtual Exhibition

Vocația nu-și face singură drum spre oameni, ea trebuie întâmpinată. Cum? Prin experimentări ale diferitelor activități care ne fac plăcere. Iar tot drumul de până acum, anii de școală și de liceu, orele de voluntariat în diferite domenii și discuțiile cu profesioniști i-au făcut pe cei care ne vor vizita să-și facă… măcar o idee.

Pentru mulți dintre ei, e timpul pentru un nou pas în descoperirea și practicarea vocației. HE.RO Virtual Exhibition este prima expoziție virtuală ce aduce la un loc ofertele educaționale ale universităților din România și curiozitățile viitoriilor studenți.

Într-un spațiu sigur pentru contextul social actual, noi, echipa de consilieri vocaționali High Edu Consulting, vrem să fim parte din succesul lor viitor și, împreună cu voi, partenerii noștri, să le facilităm accesul la programele educaționale potrivite lor.

Motivațiile unui târg educațional virtual

  • Credem în calitatea învățământului românesc și încurajăm tinerii să studieze în țara noastră;
  • 93% dintre elevii de liceu vor să urmeze studii universitare;
  • România are una dintre cele mai bune viteze de Internet din Europa;
  • 73.8% din populația României folosește Internet și 70% folosește Internetul pe dispozitive mobile;
  • Un târg educațional virtual este o oportunitate de a ajunge la elevii și studenții de pe tot teritoriul țării;
  • Populația României în 2019 era de 19,4 milioane locuitori, cu 500.000 elevi de liceu și 350.000 studenți care sunt nerăbdători să afle informații despre studii universitare, masterate, cursuri de perfecționare profesională și cursuri academice de vară;
  • Viitorii studenți sau masteranzi se pot conecta cu instituțiile de învățământ din toată țara pentru a afla informațiile de care au nevoie în alegerea programelor de studiu pe care le vor urma.

Avantajele unei expoziții virtuale

Schimbul de energie ce se realizează în interacțiunea față în față dintre oameni nu poate fi comparat sau înlocuit. Nu asta ne propunem.

Nevoia de schimbare și adaptare la noile condiții sociale ne-a determinat să creăm primul târg educational virtual. Și avem surpriza să observăm numeroase avantaje, pentru toate tipurile de participanți: universități, viitori studenți, dar și parteneri.

VefRomania.com

,, Să creștem o generație care să-și iubească țara,,

Bună dimineața, dragilor😘🔝🤔 Acum un an am plâns mult în toaletă să nu mă audă nimeni. Aliteea, fata mea cuminte și bună era operată de apendicită și pierdea locul obținut cu bursă și multă muncă, la facultate.❤️Sorina, mamă de fată care anul acesta bacul, mamă de HighEdu, m-a ajutat, liniștit, inspirat și am reușit să păstrăm locul, să beneficiem de bursă-(deși am plătit servicii de consultanță altei companii).Azi, e ultima zi de live din 2 săptămâni de târgul virtual pe care-l organizează. Aș putea spune aproape în 2. Cu sora ei Nona.Intrați : www.vefromania.com.E gratis.🔝🍀,, Ce se întâmplă? Universitățile își deschid porțile virtual pentru a le arăta viitorilor studenți ce le pot oferi și pentru a-i ajuta să facă una dintre cele mai importante alegeri din viață .Oferta educațională este completată de programe de studiu postliceal și de o gamă de cursuri de scurtă durată.O mare parte dintre vizitatori află, mai simplu și mai repede ca oricând, ce le oferă facultatea la care se gândesc să aplice și cum e să studieze acolo. Ceilalți își continuă dezvoltarea profesională alegând un curs de specializare în domeniul care le trezește curiozitatea și pasiunea. Ce rezultă? 1, 3 sau chiar 6 ani de studiu nu sunt o joacă. Cu toții am auzit povești care descriu un drum în zig zag. Ea, care acum e designer de genți, dar a făcut agronomia, obligată de părinți. Și multe alte exemple similare. În viață oricum ne rătăcim, pe diferite planuri, așa că e important să facem alegeri potrivite. Și este o alegere pe care vrem să o luăm în serios, pentru că ne va influența aproape tot restul vieții.,,Mulțumesc‼️

Publicată de Feher Lidia pe Sâmbătă, 27 iunie 2020

La întrebarea adresată de Lucian Mândruță:“ De ce este primul târg virtual al universităților din România și de ce este doar din România“, Sorina Enăchiuc, organizator High Edu a declarat că:

“Pentru că ne iubim țara, pentru că dorim să creștem o generație care să-și iubească țara și care să descopere ce oportunități de studiu găsesc și acasă înainte să plece peste hotare la studii. Acesta este scopul nostru.

Corina B.:” Da, foarte mult. Pentru că îți trasează cumva o imagine realist a ceea ce înseamnă o
facultate sau un profil/specializare. Ceva ce tu, ca elev de liceu nu ai de unde să știi. Și nu are
cine să îți spună, decât cineva de la facultate.”
Lucian M.: Sorina ce întrebări ar trebui să pună un elev care intră la tine la târg și vrea să stea
de vorbă cu cei de la standuri?
Sorina E.:”Sunt mai multe domenii pe care noi am vrut să le acoperim. În primul rând, eu aș
începe cu partea de consiliere vocațională, unde poți să intri în contact cu oameni profesioniști.
Există un departament de consiliere vocațională de la Universitatea din București care ajută
tinerii în alegerea domeniului cât și în descoperirea vocației lor. Sigur că mai sunt și alte
companii care asigură această consiliere. După care, începi să te pregătești pentru că există
anumite universități care cer foarte multe.”
Lucian M.: Ce ar trebui să întrebe părinții?
Sorina E.:”Părinții trebuie să înțeleagă că sunt foarte multe varietăți și foarte multe domenii.
Unele sunt nișate, iar anumite domenii sunt chiar noi. Și atunci trebuie să vezi, să fii informat și
să știi să previzionezi și ce se întâmplă în anul 2030 ca meserii, pentru că unele meserii vor
dispărea. Ne-a arătat pandemia foarte rapid că poți să fii neangajabil complet pe piața muncii. Și
trebuie să fii tot timpul la curent cu toate informațiile. Deci, părinții trebuie să înțeleagă efectiv
dacă copilul va fii fericit cu alegerea făcută, să-l înțeleagă și să-l susțină.”

Începe ediția a doua a târgului educațional virtual HE.RO Virtual Exhibition pe www.vefromania.com.

Pe 4 și 5 septembrie puteți interacționa live, de acasă, GRATUIT, cu peste 20 de universități de top publice și private din România. În plus, există și programe de studiu internaționale care pot fi accesate din România, online.
Părinți, elevi, studenți, intrați și aflați mai multe despre programele de studiu și procedurile de admitere pentru programele de licență, master, doctorat, cercetare sau cursuri; despre oportunitățile de dezvoltare personală și profesională (internship-uri, burse, finanțări, oportunități de angajare și voluntariat).
În plus, tinerii vor beneficia de consiliere educațională și vocațională gratuită.